كل ما يخص الحلل الاستالس
الأستانلس ستيل من أفضل أوانى الطهى و أكثرها صحية لازم لازم يكون 18/10مش 18/8 خالى بالك اووى من النقطه دى يكون بطريق الحفر و ليس بالكتابة فقط . و يوجد منها نوع خفيف الوزن و قاعدته رفيعة ، و نوع ثقيل الوزن و له قاعدة سميكة
عشان تتاكدى انه استاتلس والبياع مش بيضحك عليكى خدى معاكى مغناطيس وبلاش تشترى اللى بيكون له مقابض منفصله حاولى تجبيه كله صب
لالا
مميزات الأستانلس ستيل :
* أهم مميزاته انه لا يتفاعل مع الطعام و لا يتأثر بالحمضيات و لا يحدث به ثقوب .
* النوع السميك يصلح لجميع انواع الطعام ، و النوع الخفيف يفضل استخدامه فى الشوربة . .
* يعيش لفترات طويلة جدا جدا و يمكن ان نصفه بالدائم .
* يحتفظ بالحرارة لفترة طويلة .
* قابل للغسل فى غسالة الأطباق .
* الاستانلس افضل نوع لحفظ الحليب .
– ممكن تستخدمي معاه أي نوع معالق.
عيوب الأستانلس ستيل :
* اذا كان من النوع الخفيف يلتصق به الطعام ، و يمكن تجنب هذة المشكلة بخفض درجة الحرارة .
* درجة الحرارة لا توزع فيه بشكل جيد او متساوى ، و يمكن تجنب هذة المشكلة بشراء النوع الثقيل ذات القاعدة السميكة ، و الافضل ان يكون مبطن بمادة النحاس .
* فى حالة استخدامه للقى يحتاج إلى كمية كبيرة من الزيت .
*تنظيف الاستانلس ستيل
- أزيلي آثار الحروق من الحلل الاستانلس ستيل، اتركيها جافة ولا تنقعيها في الماء، وانثري عليها بيكربونات الصوديوم ودعيها قليلًا
- ادعكيها بإسفنجة جافة ثم أضيفي بعض الماء وأكملي فركها
- لإزالة الآثار الباقية في الأواني وإعادتها لامعة، ضعي فيها بعض الماء المغلي المذاب فيه ملح وليمون وخل أبيض واتركيه بضع ساعات ثم ادعكيه
- أعدي صلصة طماطم منزلية في إناء استانلس واغليها فيه فحموضة الطماطم كفيلة بتلميع الإناء
- بالنسبة لبقع الماء، من المهم تجفيف الأواني والصواني بقماشة جافة ويفضل ذلك النوع الذي يتشرب الماء
- لا للنشادر وأي مواد مبيضة أو كيماوية، فبيكربونات الصوديوم والخل والليمون من أفضل المنظفات الطبيعية.
- لا يُغسل بسلك خشن ،و لكى يحتفظ بلمعانه بعد تنظيفه : قومى بدعكة بقطعة صابون الوجه ثم شطفه و تجفييفه .
- اذا اصبح لون الإناء اسود من الداخل ، قومى بغلى ماء بها ملح و ليمون بداخله ، ثم يترك منقوع لمدة يوم و يغسل عادى ، و يمكن استبدال الملح و الليمون بالخل و الكلور مع الماء .
- واخيرا افضل انواع الاستانلس من رائ الشخصي
- كروكماز التركى
- سبب الاختيار
- شكر المستخدمين له فيهثقل الحلةجودة الخامةالأكل مبيلزقش فيه
