معلومات على الماشي
- لو عندك بيض بقاله مده في التلاجة و عاوزة تستعمليه و عندك شك ان كان بايظ ولا لاء
👇
👇
👇
هتجيبي البيضة و تجيبي كوباية ماية ساقعة مدوبة فيها معلقة ملح .. و حطي البيضة في الكوباية .. لو طفت على السطح .. تبقي باظت .. لو وقعت و سقطت تحت تبقي بنت حلال و اصيلة و لسة كويسة
هتجيبي البيضة و تجيبي كوباية ماية ساقعة مدوبة فيها معلقة ملح .. و حطي البيضة في الكوباية .. لو طفت على السطح .. تبقي باظت .. لو وقعت و سقطت تحت تبقي بنت حلال و اصيلة و لسة كويسة
💚💚💚
-لو عاوزه البطاطس تعيش معاكى وقت طويل حطى معاها تفاح.
💚💚💚
💚💚💚
- وانتي بتطبخي البامية أو الفاصوليا الخضراء توطي النار خليها علي نار عاليه في الأول تغلي غلوتين وبعدين وطي النار عشان متسودش😀😀
💚💚💚
- لو بتسلقى بقوليات .. زي الفاصوليا البيضا و اللوبيا . كذلك سلق اللحمة و الفراخ 👇
متحطيش الملح إلا في الاخر خالص بعد ما الاكل يستوي .. لان لما بتحطي الملح .. مدة السلق بتطول اوووووي بعكس لما متحطيش الملح و تستني لما تستوي...
💚💚💚
👇
👇
👇
👇
هو انك اول ما تيجي الخضرة .. اغسليها و نشفيها ,, و هاتى علبة متوسطة من علب التلاجة البلاستيك الي عندك .. و حطي في الارضية بتاعها ورق كلينيكس او ورق مناديل مطبخ السميكة دي ,, و حطي بعدها الخضرة او البقدونس .. و حطي بعد ما تخلصي وقبل ما تقفلى العلبه ورق فوق تاني غطي بيه باقي البقدونس .. كده هيعيش معاكي فترة اطول و يحتفظ بخضارة و ميصفرش ولا يبوظ.
- متحطيش ملح علي السلطه قبل الأكل بفترة كبيرة لأنه هيخلي الخضار يذبل وينزل مايتة حطية قبل الأكل علطول .
💚💚💚
-لما تيجي تقلي بطاطس لو عايزاها مقرمشه انقعيها في ميه وملح وخل قبل ماتعمليها بساعتين علي الاقل هتطلع مقرمشة وجميله .
💚💚💚
-كلنا عندنا مشكلة ان الخضرة والبقدونس بيدبلو و يبوظوا بسرعة في التلاجة
الحلهو انك اول ما تيجي الخضرة .. اغسليها و نشفيها ,, و هاتى علبة متوسطة من علب التلاجة البلاستيك الي عندك .. و حطي في الارضية بتاعها ورق كلينيكس او ورق مناديل مطبخ السميكة دي ,, و حطي بعدها الخضرة او البقدونس .. و حطي بعد ما تخلصي وقبل ما تقفلى العلبه ورق فوق تاني غطي بيه باقي البقدونس .. كده هيعيش معاكي فترة اطول و يحتفظ بخضارة و ميصفرش ولا يبوظ.
💚💚💚
-الرز عشان يبقي مفرفر وميعجنش قلبيه في السمنه او الزيت كتير يتشوح افضلي قلبي فيه لحد ما كل حبة رز تتغلف بالمادة الدهنيه وبعدين ضيفي الميه والملح
-لو عاوزة تسلقى بيض و وانتي بتحطيها في الحلة اتشرخت شرخ بسيط
👇
👇
👇
حطي في ماية السلق معلقة خل او شوية ملح في ماية السلق .. و بكدة هتستوي جوا قشرتها ومش هتبوظ ولا حاجة.
💚💚💚
-لماتيجي تسلقي الفرخه ابشري بصله وحطي عليها ملح وفلفل اسود وادعكي بيهم الفرخه من بره وجوه وبعدين حطيها تتسلق هتلاقي طعمها تحححفه ومفيهاش ريحة زفارة.
💚💚💚
-لما تطبخي الخضار في شوربة أو ماية كتير خلي الكمية مناسبة لكمية الخضار عشان تحتفظي بفوائدها.
💚💚💚
-اوعى تغسلي الخضرة بعد ماتقطعيها لانها هتفقد نص الفيتامينات اللي جواها اغسليها الأول وبعدين قطعيها.
💚💚💚
- متغطيش الحلة كلها وانتي بتطبخي لأن الخضار هيتاكسد ويغمق لونة.
💚💚💚
-وانتي بتطبخي خضار مجمد تحطيه في الحله علي النار علي طول لازم تحطيه في التلاجه شويه عشان ثلجه يذوب كده هتحافظي علي قيمة الغذائية اكتر.
💚💚💚
-اوعى تطبخي الخضار مع اللحمة عشان مستعجلة اسلقي اللحمة الأول وبعدين حطي الخضار عشان سوي اللحمة بيكون وقته اطول.
💚💚💚
-
💦 لو قلقانه من الخضروات و الفواكة و انتي بتغسليها انها برضو مش نضيفة
👇
👇
👇
اتعودي دايما تجيبي الحلة او الطبق الي هتغسلى فيه الفاكهة و الخظار و حطي معلقة واحدة كبيرة خل في الماية الي هتنضفى بيها الخضار و الفاكهة .. الخل هيتقتل اي جراثيم ممكن متموتش بالغسيل العادي.💚💚
