-->
مدونة لولو مدونة لولو
recent

آخر الأخبار

recent
recent
جاري التحميل ...
recent

معلومات على الماشي

 معلومات على الماشي 

معلومات على الماشي


لو عندك بيض بقاله مده في التلاجة و عاوزة تستعمليه و عندك شك ان كان بايظ ولا لاء 👇👇👇
هتجيبي البيضة و تجيبي كوباية ماية ساقعة مدوبة فيها معلقة ملح .. و حطي البيضة في الكوباية .. لو طفت على السطح .. تبقي باظت .. لو وقعت و سقطت تحت تبقي بنت حلال و اصيلة و لسة كويسة
💚💚💚
-لو عاوزه البطاطس  تعيش معاكى وقت طويل حطى معاها  تفاح.
💚💚💚
وانتي بتطبخي البامية أو الفاصوليا الخضراء توطي النار خليها علي نار عاليه في الأول تغلي غلوتين وبعدين وطي النار عشان متسودش😀😀
💚💚💚
- لو بتسلقى بقوليات .. زي الفاصوليا البيضا و اللوبيا . كذلك سلق اللحمة و الفراخ 👇
متحطيش الملح إلا في الاخر خالص بعد ما الاكل يستوي .. لان لما بتحطي الملح .. مدة السلق بتطول اوووووي بعكس لما متحطيش الملح و تستني لما تستوي...
💚💚💚
- متحطيش ملح علي السلطه قبل الأكل بفترة كبيرة لأنه هيخلي الخضار يذبل وينزل مايتة حطية قبل الأكل علطول .
💚💚💚
-لما تيجي تقلي بطاطس لو عايزاها مقرمشه انقعيها في ميه وملح وخل قبل ماتعمليها بساعتين علي الاقل هتطلع مقرمشة وجميله .
💚💚💚
-كلنا عندنا مشكلة ان الخضرة والبقدونس بيدبلو و يبوظوا بسرعة في التلاجة
الحل👇👇👇👇
هو انك اول ما تيجي الخضرة .. اغسليها و نشفيها ,, و هاتى علبة متوسطة من علب التلاجة البلاستيك الي عندك .. و حطي في الارضية بتاعها ورق كلينيكس او ورق مناديل مطبخ السميكة دي ,, و حطي بعدها الخضرة او البقدونس .. و حطي بعد ما تخلصي وقبل ما تقفلى العلبه ورق فوق تاني غطي بيه باقي البقدونس .. كده هيعيش معاكي فترة اطول و يحتفظ بخضارة و ميصفرش ولا يبوظ.
💚💚💚
-الرز عشان يبقي مفرفر وميعجنش قلبيه في السمنه او الزيت كتير يتشوح افضلي قلبي فيه لحد ما كل حبة رز تتغلف بالمادة الدهنيه وبعدين ضيفي الميه والملح
-لو عاوزة تسلقى بيض و وانتي بتحطيها في الحلة اتشرخت شرخ بسيط 👇👇👇
حطي في ماية السلق معلقة خل او شوية ملح في ماية السلق .. و بكدة هتستوي جوا قشرتها ومش هتبوظ ولا حاجة.
💚💚💚
-لماتيجي تسلقي الفرخه ابشري بصله وحطي عليها ملح وفلفل اسود وادعكي بيهم الفرخه من بره وجوه وبعدين حطيها تتسلق هتلاقي طعمها تحححفه ومفيهاش ريحة زفارة.
💚💚💚
-لما تطبخي الخضار في شوربة أو ماية كتير خلي الكمية مناسبة لكمية الخضار عشان تحتفظي بفوائدها.
💚💚💚
-اوعى تغسلي الخضرة بعد ماتقطعيها لانها هتفقد نص الفيتامينات اللي جواها اغسليها الأول وبعدين قطعيها.
💚💚💚
-  متغطيش الحلة كلها وانتي بتطبخي لأن الخضار هيتاكسد ويغمق لونة.
💚💚💚
انتي بتطبخي خضار مجمد تحطيه في الحله علي النار علي طول لازم تحطيه في التلاجه شويه عشان ثلجه يذوب كده هتحافظي علي قيمة الغذائية اكتر.
💚💚💚
-اوعى تطبخي الخضار مع اللحمة عشان مستعجلة اسلقي اللحمة الأول وبعدين حطي الخضار عشان سوي اللحمة بيكون وقته اطول.
💚💚💚
-💦 لو قلقانه من الخضروات و الفواكة و انتي بتغسليها انها برضو مش نضيفة 👇👇👇
اتعودي دايما تجيبي الحلة او الطبق الي هتغسلى فيه الفاكهة و الخظار و حطي معلقة واحدة كبيرة خل في الماية الي هتنضفى بيها الخضار و الفاكهة .. الخل هيتقتل اي جراثيم ممكن متموتش بالغسيل العادي.💚💚




بقلم : لولو

بقلم : لولو

مدونة تهتم بالأجهزة الكهربائية والأدوات المنزلية وأدوات التجميل وغيرها. .

التعليقات



إذا أعجبك محتوى مدونتنا نتمنى البقاء على تواصل دائم ، فقط قم بإدخال بريدك الإلكتروني للإشتراك في بريد المدونة السريع ليصلك جديد المدونة أولاً بأول ، كما يمكنك إرسال رساله بالضغط على الزر المجاور ...

إتصل بنا

عن الموقع

عن الموقع
ممدونة تهتم بالأجهزة الكهربائية والأدوات المنزلية وأدوات التجميل وغيرها.
Mohon Aktifkan Javascript!Enable JavaScript

زوار الموقع

زوار الموقع

إجمالي مرات مشاهدة الصفحة

جميع الحقوق محفوظة

مدونة لولو

2017